Voordelen


Het kantoor van de toekomst als geïntegreerde oplossing

De coronacrisis dwingt kantooreigenaars anders na te denken over hoe om te gaan met ruimte. Het hybride seminarie The Future Of Work onderstreepte duidelijk dit veranderend beeld, maar gaf ook mee de oplossing. Ter Waarde 50 mag dan een iconisch gebouw zijn, de troeven spelen nu net in het voordeel. We spraken met Raf Lagrou, gebouwbeheerder van Bremhove Real Estate.


Wat heb je vooral onthouden van The Future Of Work?

Raf: “Het kantoor van de toekomst evolueert van een werkplek naar een ontmoetingsplaats. Alles wat we thuis kunnen doen, is prima, maar fysieke interactie, creativiteit en teamwork zijn onontbeerlijk voor de groei van een bedrijf. Dit kan enkel door te streven naar een geïntegreerd model van ruimte, mens en technologie. Bij de inrichting van een gebouw houden we dus best direct rekening met die geïntegreerde aanpak.”

Betekent dit dat er minder oppervlakte zal gehuurd worden?

Raf: “Neen, dat verwachten wij niet en ook experten zijn het daar mee eens. Werknemers zullen meer thuis kunnen werken, maar tegelijk heeft het aanwezige aantal personen wel meer ruimte nodig. De toekomst bestaat er in om flexibel in te spelen op de noden van de dag. Daarmee moet men rekening houden bij de inrichting van een kantoorruimte.”

Hoe vertaalt zich dat naar Ter Waarde 50?

Raf: “De nog beschikbare ruimte maakt het net ideaal voor een onderneming om, door de ruime oppervlakte, in te spelen op de hedendaagse noden. Dit aan betaalbare prijzen wat de mogelijk bied om zowel technologisch als op vlak van inrichting te streven naar een aantrekkelijke werk- en belevenisomgeving waar werknemers trots op zijn. Maar er is meer!”

Wat bedoel je met dat er meer troeven zijn?

Raf: “Ter Waarde 50 ligt in Ieper, weliswaar een eind weg van de grote kantoorsteden, maar tegelijk zien we ook de tevredenheid van bedrijven als CCV en Gantner om hier gevestigd te zijn. De vlotte bereikbaarheid zonder files is een gouden troef. Koppel dit aan een rustige, groene omgeving, waar mensen geïnspireerd worden en je hebt een paar unieke voordelen. Beschikbaarheid en betaalbaarheid van personeel, in vergelijking met grootsteden, vormen een extra, harde troef.”

Is de all-in formule een voordeel voor de klant?

Raf: “Als je vergelijkt met de grote steden zijn we juist goedkoop. Maar het grote voordeel is dat veel zaken geïntegreerd en geshared worden. Als huurder hoef je je over heel wat zaken geen zorgen meer te maken. Toegangscontrole, parking, alarmcentrales en vuilnisverwerking nemen wij op ons. Wie wil stapt mee in het raamcontract voor de hygiënische middelen of de schoonmaak. Het groenonderhoud, de brandveiligheid, de verwarmingskosten en zelfs het elektriciteitsverbruik zijn mee in de kosten inbegrepen. Er is een lunchbar aanwezig in de gemeenschappelijke lunchruimte en ook de inkomhal, serverlokaal en vergaderzaal worden beschikbaar gesteld. Gemak aan een lager tarief dus!”

En jullie hebben vandaag een speciale actie lopen?

Raf: “Jawel en daar zijn we wel trots op. Voor nieuwe huurders nemen we de vaste inrichting op ons. Dat is een investeringsbudget dat we, na gezamenlijk overleg met de conceptvormgever, ter beschikking stellen. Dit gaat niet enkel over de vloeren en wanden, maar ook over een hypermoderne databekabeling en een state-of-the-art airco systeem, dat volgens de laatste normering wordt geplaatst. Allemaal ten dienste van wie er komt werken.”

Hoe kan men daar gebruik van maken?

Raf: “Heel simpel. Laat ons je interesse weten en we bespreken wat de wensen zijn. We beseffen heel goed dat een professionele omgeving vooral vanuit HR-perspectief wordt benaderd. Tevreden werknemers zijn immers de belangrijkste asset van een bedrijf en daarin willen we elk bedrijf mee ondersteunen.”

Ter Waarde 50logo
Ter Waarde 50 is een kantorencomplex van Bremhove Reals Estate.

Contact